Giriş Yap    Üye Ol
Oyunlar   GB   İtem   CS:GO Skin   Key   Destekle   Para Yükle   Haberler   İletişim   Yorum  
 
 
 Haberler    CS:GO Haberleri   CS:GO Rehber 

CS:GO Nedir?

Counter Strike Global Offensive, görev tabanlı çok oyunculu bir FPS (birinci şahıs nişancı) oyunudur.

Oyunda iki taraf bulunmaktadır: Teröristler ve Anti-Teröristler. Oyuncular, görevleri yaparak rakip takımı etkisiz hale getirmeyi amaçlar.  Örneğin, yıkım haritalarında teröristler bomba kurmaya çalışırken, anti teröristler bombanın kurulmasını engellemeye veya kurulmuş olan bombayı imha etmeye çalışır.

Global Offensive’e önceki oyunlardaki görevlere ek olarak silah yarışı (arms race) denilen bir mod eklenmiş, bu mod ile birlikte klasik Counter-Strike haritalarının yanında farklı haritalar da oyuna dahil edilmiştir.

Önceki oyunlarda olduğu gibi, Global Offensive’de de bir tur görevlerin tamamlanmasıyla veya düşman takımın imha edilmesiyle sona erer ve yeni bir tur başlar. Tur bitmeden ölen oyuncular, dirilmek için turun bitmesini beklemek zorundadır. Oyuncular önceki turdaki performansına göre alacağı parayla silah ve ekipman satın alabilir.


Uygun fiyatlarda silah skini almak için hemen tıkla!

 

CS:GO Oyun Modları

Global Offensive’de oyunculara 6 farklı oyun modu sunuluyor,


Klasik ve Rekabetçi


Counter-Strike’ın en tanınmış oyun modlarını içeren bomba senaryosu ve rehine senaryosu vardır. Oyuncular, belirlenen haritalarda rekabetçi modunda 5’e 5, klasik modda ise daha kalabalık bir şekilde karşı karşıya gelirler. Her raunt başında, oyunculara önceki rauntta sergiledikleri performansla orantılı para verilir. Rekabetçi modunda 16, klasik modda ise 9 raunt alan takım maçı kazanır. Raunt alma koşulları, oyundaki senaryoya göre belirlenir. Genel olarak tüm senaryolarda bir takımın rakip takımı tamamıyla yok etmesi, rauntu kazanması için yeterlidir.


Bomba Senaryosu (Bomb Scenario)


Teröristler C-4 bombayı belirlenen bölgelere kurup, anti teröristlerin bombayı imha etmesini önlemeye çalışır. Özel durum olarak; bomba kurulduktan sonra anti terörist takımın rakip takımı tamamen yok etmesi ve bombayı imha etmesi gerekir.


Rehine Senaryosu (Hostage Scenario)


Anti teröristlerin rehineleri kurtarıp kendi bölgelerine getirmesi gerekir. Teröristlerin ise rehineleri kurtarmaya çalışan anti teröristleri engellemesi gerekir. Eğer teröristler rehineleri öldürür ise para cezası verilir.


Silah Yarışı (Arms Race)


Ölüm maçı tarzında bir oyun türüdür. Oyuncu diğer takımdaki oyuncuyu öldürürse yeni bir silah ile ödüllendirilir.


Yıkım (Demolition)


Bir oyuncu diğer oyuncuyu öldürüp yeni bir silah ile ödüllendirilir. En son ödüllendirmede ise bomba ile ödüllendirilir.


Ölüm Maçı (Deathmatch) 


Öldürme sınırlaması yoktur. Herkes istediği kişiyi öldürmekte serbesttir.

Eşyalar ve Eşya Düşürme

Counter Strike: Global Offensive oyununda resmi veya topluluk sunucularında oynadığınız her harita veya görev bitimi sonrasında rastgele kasa veya silah kaplaması düşürürebilirsiniz.

Genellikle kaliteli ve değerli silah kaplamaları için düşen kasaları, o kasaya ait anahtarı kullanarak açmanız gerekir. Bir kasayı o kasanın anahtarı ile açtığınızda, kasa ve anahtarınız kaybolur. Karşığında size, kasa içeriğinde bulunan silah kaplamalarından biri verilir. Çok düşük bir şans yüzdesi ile silah kaplaması yerine, bıçak görünümü veya bıçak kaplaması da çıkabilir. 


Uygun fiyatlarda kasa anahtarı almak için hemen tıkla!

Kasalar ve Koleksiyonlar

Counter Strike:Global Offensive oyununun resmi veya topluluk sunucularında oynarken harita sonlarında şansa bağlı olarak düşürebileceğiniz 16 adet silah kasası, 33 adet çıkartma (sticker) kapsülü vardır. Aynı zamanda resmi turnuvaları oyun üzerinden izleyerek düşürebileceğiniz 30 adet hatıra paketi de mevcuttur.

Her harita sonrası düşen kasa veya silah kaplama miktarı ve bu eşyaların türleri tamamen raslantısaldır. Herhangi bir koleksiyondan herkese eşya düşebileceği gibi hiç kimseye eşya düşmemesi de mümkündür.


Silah Kasaları


Genellikle, çıktığı dönemde var olan E-Spor etkinliklerine veya dönemin oyun içi görevlerine göre isimlendirilirler. İçerisinde bulunan silah kaplamaları Steam üzerindeki Counter Strike: Global Offensive atölyesinde kullancıların ürettikleri kaplamalardır. Resmi veya topluluk sunucularında oynanan maçlarda harita sonlarında sıkça düşerler. Her kasanın kendine ait bir anahtar tipi vardır (genelde kasa ve anahtarın isim etiketi aynı olur). Kasayı açmak için o kasaya uygun anahtarı kullanmak gerekir. İçeriğinde düşme ihtimali olan görünümleri önceden belirlenmiş silah kaplamaları ve çok düşük bir yüzde ile bıçak bulunur.


Koleksiyonlar ve Hatıra Paketleri


Hatıra paketleri Counter Strike: Global Offensive etkinlikleri sırasında maçı oyun üzerinden canlı olarak izleyen oyunculara şansa bağlı olarak düşer. Düşen hatıra paketinin türü o esnada oynanan haritaya bağlı olarak değişir. Her haritanın kendine ait silah koleksiyonu ve bu koleksiyonu içinde barındıran hatıra paketi vardır. Hatıra paketlerini açmak için anahtar veya başka bir eşya gerekmez. Koleksiyonlardan düşen eşyaların en değerlisi “AWP | Bilgin Ejderha” silah kaplamasıdır.


Çıkartma (Sticker) Kapsülleri


Silah kasaları ile aynı mantıkta çalışır. İçinde daha önceden belirlenmiş çıkartmalar bulunur. Bu çıkartmaları silah kaplamaları üzerine yapıştırmanız mümkündür. Kapsülü açmak için kapsül anahtarı ister. Kapsül anahtarları kasa anahtarlarına kıyasla daha ucuzdur fakat çıkartmalar da silah kaplamalarına kıyasla daha düşük fiyatlara satılır. 

Eşya Kalitesi ve Fiyat Belirlenmesi

Counter Strike: Global Offensive oyununda silah ve bıçak kaplamalarının fiyatını belirlerken dikkat edilen en büyük etken silahın nadirliğidir. Genel olarak bir eşya oyun içerisinde ne kadar az sayıda var ise (bu düşme oranının çok düşük olduğuna işaret eder) fiyatı da o kadar yüksek olur.

Nadirliğe ek olarak, fiyatı etkileyen diğer etkenler şunlardır: Kaplamanın popülerliği, kaplamanın silaha nasıl uygulandığı, aşınma oranı, oyun içerisinde yaptığınız skorları sayan “StatTrak” isimli silahın veya bıçağın üzerine entegre edilmiş minik sayaçın ekli olması.

 


Görünümler


Counter Strike:Global Offensive oyununda bir silahın aşınmaya bağlı 5 adet, "StatTrak" sayacı ile birlikte toplamda 10 adet farklı değer sınıfı vardır. Her silah kaplamasının "StatTrak" sayaçlı versiyonu bulunmamaktadır.


Değer sırasına göre silah kaplama türleri


 

  • Fabrikadan Yeni Çıkmış
  • Az Aşınmış
  • Görevde Kullanılmış
  • Eskimiş
  • Savaş Görmüş

olarak 5 farklı ana başlıktadır. Silah kaplamalarının tümünün kendi ana başlıkları içinde aşınma (float) değerleri vardır. Bu değer silahların en üst kalitede (fabrikadan yeni çıkmış) olsa bile oyun içerisinde eski, yıpranmış bir görünüme sahip olmasına neden olabilir.


Aşınma Nedir, Aşınmaya (Float) Göre Kaplama Değeri


Aşınma değeri silahın oyun içinde nasıl görüleceğini size söyleyen değerdir. Aşınma değeri düştükçe silahın görünümü güzelleşecek ve değeri artacaktır.

0.44 – 1.00 - Savaş Görmüş
0.37 – 0.44 - Eskimiş
0.15 – 0.37 - Görevde Kullanılmış
0.07 – 0.15 - Az Aşınmış
0.00 – 0.07 - Fabrikadan Yeni Çıkmış

Örnek vermek gerekirse iki adet Fabrikadan Yeni Çıkmış görünümde silah kaplaması düşünelim. Birinin aşınma değeri “0.07” diğerinin ki “0.03” olsun. 0.07 değere sahip kaplama oyun içinde Az Aşınmış gibi görünecektir. Bu da silahın değer kaybetmesine sebep olur. Sıkça görlen “LLFN” (looks like factory new = fabrikadan yeni çıkmış gibi görünen) eşya açıklaması. 0.07 aşınma değerine sahip “Az Aşınmış” silahlar için kullanılır. Teknik olarak aralarında çok küçük bir aşınma farkı olsa da (0.050’den az) oyun içerisinde yüksek aşınma oranlı “Fabrikadan Yeni Çıkmış” silahı ile aynı görünümde olacaktır.


Değer sırasına göre çıkartma (sticker) türleri;


  • Holo (Hologram)
  • Parlak
  • Standart (Normal)

olarak 3 farklı ana başlıktadır. Holo çıkartma görünümleri oyun içinde hareket ettikçe farklı renklerde parlak bir görünüm verir. Parlak çıkartmalar adından da anlaşılacağı gibi normal stickerlara göre daha parlak ve oyun içinde daha net görünür. 






  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :
işlem sonucunu giriniz


ByNoGame Canlı Destek